Real UX Camp u Berky

Real UX Camp 15.-17. srpna pro mě bylo první setkání s českou UX komunitou a stálo to opravdu za to. Tykačka se špičkami v oboru ve velmi přátelské atmosféře, skvělé jídlo, skvělé pivo a hlavně spousta informací. I když…

Víte co je UX? My vlastně taky ne.

Líp bych to neřek… :)

V sobotu i v neděli se vedlo několik diskusí a přednášek v duchu “Kdo teda jsme, co děláme, jak se prodáme a jak určíme, kdo je dobrej a kdo ne?” Bohužel tyto diskuse končili u onoho diskutování. Nějakých velkých pokroků, definic a akce jsem se nedočkal, ale mezitím padlo několik tipů, jak a kde začít, což bylo pro mě asi nejpřínosnější.

Za jaký konec to chytit?

  • Rozhodně zajímavým zdrojem je http://www.uxstories.cz, kde několik UXáků sdílí, jak začali. Dá se tam najít spousta odkazů na zajímavou literaturu.
  • Přečíst alespoň pár knih o uživatelském designu pro rámcové znalosti, například Nenuťte uživatele přemýšlet od Steva Kruga
  • několikrát byl zmíněň kurz na Courseře (a možná bude zajímavý i tento kurz o designu ).
  • Nejlepší volbou je asi praxe, i kdyby to mělo být vaření kafe pro designéry, pořád člověk něco pochytí. :)

Tak čau příště!

Škoda, že se neuvidíme na WebExpu, ale doufám, že se s většinou osazenstva campu ještě potkám, minimálně za rok. Tolika dobře naladěných duší ochotných pomoct si můžou ostatní obory jen přát. :)

Pá pá a šáteček!

PS: Jestli máš nějakou připomínku, nebo se taky vrháš na UX, napiš sem komentář!

22.8.2014 Ondřej Henek